Prentenboeken over angst of anders zijn

5-april-2016 | Categorie: Prentenboek

Alles in het donker – Janna de Lathouder & Anne Schneider – Clavis – 24 blz.

alles in het donker Janna de Lathouder schreef de tekst en Anne Schneider illustreerde dit mooie prentenboek over Uil die bang is in het donker. Alle dieren hebben last van Uil, omdat hij al drie nachten herrie maakt in plaats van te gaan slapen. Uil vertelt aan Eekhoorn dat hij dit doet omdat hij wakker wil blijven. Als hij gaat slapen komt er wat engs naar hem toe. Samen met Eekhoorn gaat hij kijken hoe ze dat engs kunnen tegen houden, zodat Uil kan gaan slapen.

In mooie warme illustraties wordt een donzige Uil neergezet die best lief is, maar de andere dieren uit de slaap houdt. De dieren zijn boos en er moet echt een oplossing komen. Eekhoorn gaat kijken of hij zijn vriend kan helpen.
Een boek over vriendschap, nachtmerries en bang zijn in het donker wat in een korte en duidelijke tekst wordt verteld. Tekst en illustraties vullen elkaar goed aan en het is een fijn boek om voor te lezen en zo ook bovengenoemde thema’s bespreekbaar te maken of om gewoon een leuk verhaal te vertellen.

De streepjes van Wasco – Esther Miskotte – Clavis – 24 blz.

streepjes van wascoEsther Miskotte schreef en illustreerde dit prentenboek over een schattig muisje dat Wasco heet. Al zijn broertjes en zusjes zijn grijs maar Wasco heeft streepjes. Zijn oom vindt dat vreselijk maar vooral gevaarlijk. Als je op pad gaat met streepjes dan val je veel te veel op en komt de vijand! Wasco gaat zelf maar eens op onderzoek uit of hij gevaarlijke streepjes heeft.

Het avontuur van Wasco in de tuin heeft kleurrijke en mooie illustraties, ze zijn duidelijk en worden goed aangevuld met tekst. De weinige tekst die erbij staat is zeer begrijpelijk, lekker kort en bondig. Wasco heeft ontmoetingen met dieren in de tuin en het is leuk om tijdens het voorlezen deze ook nog extra te benoemen met het kind. Het verhaal laat ook zien dat het niet erg is om een buitenbeentje te zijn of een beetje anders.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk