Van dit prentenboekje krijg je zin in de zomer

11-april-2016 | Categorie: Prentenboek

Joupy gaat jutten – Monica Maas – De Vier Windstreken – 32 blz.

joupy gaat jutten In dit boekje over het zeehondje Joupy komt hij een oude bekende tegen: het meisje Ella. Ze verblijft in een strandhuisje en stapt met haar zwemband het water in. Ze laat Joupy zien dat ze al een beetje kan zwemmen nu ze op zwemles zit. Het wil echter nog niet zo lukken en Joupy laat haar zien hoe het volgens hem wel moet. Daarna gaan ze samen schelpen zoeken op het strand. Ze vinden nog veel meer dingen, zoals stukjes hout en mooie stenen. Ineens zien ze iets groens liggen in het water, met een grote bek. Het lijkt wel een krokodil, zijn die niet heel erg gevaarlijk? Wat moeten ze nu doen? Gelukkig komt vriendje Kokmeeuw precies op tijd om hen te helpen.

Zowel de illustraties als de tekst zijn eenvoudig en sluiten precies aan bij de belevingswereld van kleine kinderen. Als ik de tekeningen in dit boekje zie, krijg ik spontaan zin in de zomer. Misschien is het een leuk idee om ook eens te gaan jutten, zoals het meisje Ella. Welk kind vindt het nu niet leuk om mooie schelpen te zoeken op het strand? Ik krijg zin om net als Ella zo’n mooi kastje te maken met daarin alle strandvondsten.

Dit is het derde boekje van Monica Maas over het zeehondje Joupy. Maas maakte eerder al de succesvolle serie over het beertje Bobbi. Ook in dit boekje heeft de zeehond menselijke eigenschappen, want het meisje Ella en Joupy kunnen praten met elkaar en zijn ook nog eens vrienden. Het verhaaltje van Joupy is echter niet op rijm, zoals de boekjes van Bobbi, maar ademt verder dezelfde heerlijke sfeer uit. Zeehondje Joupy heeft minstens zo’n innemend karakter als beertje Bobbi. Ook in deze serie weet de schrijfster en illustratrice middels eenvoudige illustraties en teksten de lezer mee te nemen naar een zorgeloze wereld.

Corine Gorter

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Intrigerende twaalfde-eeuwse vrouw

Categorie: Boek van de week, Historische roman

Aquitanië, land van water – Eva García Sáenz de Urturi – vertaling: Jacqueline Visscher – A.W. Bruna – 348 blz. De auteur Eva García Sáenz de Urturi is verkozen tot winnaar van de Premio Planeta…

Boek van de week archief

14-oktober-2021 | Lees verder | Reageer!