Psychologisch puzzelen in Twente

19-juni-2015 | Categorie: Lichte literatuur, Roman

Na Melanie – Svea Ersson – De Crime Compagnie – 287 blz.

Na Melanie1Verpleegkundige Rosalin en haar vriend Jochem kopen een huis in Haarwoude, in de geboortestreek van Jochem. Via een kennis, die makelaar is, horen ze van de verkoop van dit huis. Heel anders dan Rosalins bedoeling was: ze wilde eigenlijk in Amsterdam blijven wonen. Maar dit huis en de prijs ervan zijn te mooi om te laten schieten. Ze gaat dan ook graag mee in deze droom. Het lijkt allemaal schitterend, tot Rosalin hoort dat de vorige bewoonster zelfmoord heeft gepleegd bij het huis. Nadat ze dit gehoord heeft, begint er een web van intriges te ontstaan. Er is veel meer gebeurd in het huis en in het dorp, dan Rosalin heeft kunnen vermoeden. Jochem blijkt overal vanaf te weten. Hij heeft weer contact met zijn ex-vriendin, die vijf kilometer bij hen vandaan woont.

Harmen, een vriend van Jochem, lijkt boos op haar te zijn, maar Rosalin heeft geen idee waarom. Dan ontdekt ze dat er een moord is gepleegd. Een jong meisje, Melanie, is doodgestoken. De dader zit in een gesloten inrichting. Bovendien is Suzan, de ex-vriendin van Jochem zwanger, terwijl dat bij Rosalin maar niet wil lukken.

In haar eentje gaat ze op zoek naar de waarheid achter alle geheimen. Ze ontdekt dat het veel dieper gaat dan ze ooit kon vermoeden. Is Jochem schuldig? Is Harmen degene, die alle rottigheid om haar heen veroorzaakt? Wie is de vader van het kind van Suzan en bovenal: wie heeft Melanie vermoord.

Spanning tot het laatste moment! Svea Ersson neemt je aan de hand in dit dorp en laat je meedenken, laat je boos worden, verontwaardigd zijn over zoveel onbegrip en op het laatst weet ze een prachtig complot uit te schrijven. Heel goed geschreven, onverwacht, goed uitgewerkt en mooi beschreven. De zogenaamde saamhorigheid van de kennissen uit het verleden is prachtig verwoord. Een verhaal dat me tot de laatste regel heeft gegrepen en vastgehouden heeft in een twijfel: wat is er nu echt gebeurd?

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Tot het uiterste gaan om wraak te nemen

Categorie: Boek van de week, Thrillers & Spanning

Vlijmscherpe tranen – S.A. Cosby – The House of Books – 334 blz. Ike Randolph heeft een crimineel verleden, maar sinds hij 15 jaar geleden uit de gevangenis is ontslagen, is hij niet meer in…

Boek van de week archief

27-mei-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk