Schaapjes tellen

13-februari-2015 | Categorie: Voorleesboek

Kleine Zevenslaper kan niet slapen – Kerstin Schoene & Sabine Bohlmann – De Vier Windstreken – 32 blz.

Kleine zevenslaperKleine Zevenslaper (voor wie het ook niet wist: een zevenslaper is een relmuis en hij komt uit de familie van de – jawel! – slaapmuizen) heeft een groot probleem. Volgens zijn mama is het tijd om aan de winterslaap te beginnen maar hij is helemaal niet moe. Hoe moet hij dan zolang kunnen slapen? Mama Zevenslaper heeft een simpele oplossing, maar volgens kleine Zevenslaper werkt dat echt niet. Hij vraagt zijn vrienden om raad. Die komen stuk voor stuk met een geweldige oplossing, maar voor kleine Zevenslaper werkt dat ook niet.

Dan is er ook nog een stukje schaamte. Want immers: een Zevenslaper die niet kan slapen, is geen echte zevenslaper! En eerlijk is eerlijk: kleine Zevenslaper komt maar niet in slaap. Hoe moet dat nou? Een geweldig leuk boekje, geschreven en geïllustreerd door twee talentvolle Duitse dames. Het motto van Uitgeverij De Vier Windstreken: grenzeloos leesplezier, komt op deze wijze mooi uit de verf.

Het boekje is prachtig vormgeven met mooie illustraties en een leuke tekst. Het lettertype had voor mij iets breder gemogen, zodat het nog iets makkelijker voor te lezen zou zijn. Een verrassend detail is de ineens afwijkende pagina-indeling, die leuk te verklaren is. Dit maakt het voorlezen wellicht nog leuker. Maar al met al en fijn voorleesboek voor kleuters.

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Omdat hoop alles is

Categorie: Boek van de week, Levensverhaal, Non-fictie

Landlijnen – Raynor Winn – Uitgeverij Balans – Vertaling Annemie de Vries – 348 blz. Raynor Winn, auteur van de bestsellers Het zoutpad en De wilde stilte, beschrijft de zwaarste wandeltocht die zij en…

Boek van de week archief

5-oktober-2022 | Lees verder | Reageer!