Spannend debuut over beklemmende zoektocht

26-juni-2014 | Categorie: Thrillers & Spanning, Young Adult

Verdoofd – Cis Meijer – De Fontein – 237 blz.

verdoofd meyerCis Meijer(1970) studeerde film-en televisiewetenschap en werkte als editor. Haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd. Dit is haar eerste jeugdthriller.

Verdoofd gaat over Lotte en haar zus Nina en hun bijzondere band. Wanneer Lotte onverwachts een ansichtkaart ontvangt van haar zus, die als fotomodel naar Parijs is vertrokken, krijgt ze argwaan. Op de kaart ontdekt ze de geheime noodkreet HLP. Lotte beseft dat Nina in gevaar is en vertrekt naar Parijs. Daar begint haar beklemmende zoektocht. In de catacomben onder de stad belandt Lotte in een levensgevaarlijke situatie. Iemand achtervolgt haar. Wie en waarom? Wordt ze echt aangevallen of hallucineert ze? Tot overmaat van ramp gelooft niemand dat Nina in gevaar is. Kan ze hen overtuigen? Zal ze Nina vinden?

Verdoofd is een spannend en goed geschreven debuut. Het boek is al opvallend als je het in de winkel ziet liggen. Een mysterieuze cover met daarom een band als een afzetlint dat je in politieseries ziet. Erg uitnodigend. Het verhaal begint met een enge proloog waardoor je gelijk wilt weten hoe Lotte in die situatie is gekomen en wil je gelijk doorlezen.

De hoofdstukken zijn aan het begin van een stukje plattegrond voorzien. Niet essentieel voor het verhaal, maar achter in het boek wordt uitgelegd dat dit het gebied is waar Lotte haar zoektocht onderneemt. Dat geeft toch een leuk extraatje aan de vormgeving van het boek.
Door de korte en bondige hoofdstukken, verteld vanuit de ik-persoon Lotte, ga je als een speer door het verhaal. Het is net alsof je over de schouder van Lotte meekijkt en het meebeleeft. Je kijkt nog net niet, als Lotte, over je schouder of je soms ook achtervolgd wordt…

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek