Spannender dan de gemiddelde voetbalwedstrijd

5-juli-2014 | Categorie: Thrillers & Spanning

Voetbalvrouwen – Linda van Rijn – Marmer – 150 blz.

voetbalvrouwenLinda van Rijn (1974) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en schreef ze verhalen maar nooit met het doel om auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van een boek van Suzanne Vermeer. Ze is toen zelf thrillers gaan schrijven en heeft al meerdere titels op haar naam staan.

In Voetbalvrouwen speelt voetbalclub DKS voor het eerst in zijn bestaan in het betaald voetbal. Richard Jongsma, de jonge aanvallende middenvelder, staat in de belangstelling van diverse grote eredivisieclubs. Michelle, de vriendin van Richard, gunt haar vriend zijn gedroomde carrière, maar moet weinig hebben van de hysterische wereld van voetbalvrouwen. Ze houdt niet eens van shoppen.

In de winterstop gaat DKS op trainingskamp naar Gran Canaria. De vrouwen mogen mee, dus naast trainen is er tijd voor leuke uitstapjes. Het voelt voor Michelle bijna als vakantie. Tot een noodlottig ongeval alles verandert. Michelle vermoedt dat er opzet in het spel is en wil uitvinden wie dit op zijn geweten heeft. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze merkt dat er mensen zijn die niet willen dat de waarheid boven tafel komt…

Als ik alleen de titel had bekeken had ik het boek niet eens gelezen. Ik heb helemaal niets met voetbal en de stereotype voetbalvrouw. Het lezen van de achterflap wekte mijn interesse om kennis te maken met een zogenaamde mini-thriller die zich afspeelt in de voetbalwereld.

Het is een vlot geschreven verhaal al moest ik in het eerste hoofdstuk even door de voetbaltermen heen, maar als de karakters op Gran Canaria belanden, komt het verhaal goed op gang. Als de hoofdfiguur achter de reden van het ongeval komt, is dit een beetje onwaarschijnlijk weergegeven en gaat het verhaal in een niet erg realistische stroomversnelling. Waarschijnlijk moet het binnen het concept van een mini-thriller passen en mag het maar een bepaald aantal pagina’s bevatten maar van mij had het wat dikker gemogen zodat er meer ruimte had geweest om de spanning op te bouwen en langzamer bij de ontknoping te komen. Neemt niet weg dat het een lekker spannend tussendoortje is, spannender dan een gemiddelde voetbalwedstrijd.

Conny Schelvis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Omdat hoop alles is

Categorie: Boek van de week, Levensverhaal, Non-fictie

Landlijnen – Raynor Winn – Uitgeverij Balans – Vertaling Annemie de Vries – 348 blz. Raynor Winn, auteur van de bestsellers Het zoutpad en De wilde stilte, beschrijft de zwaarste wandeltocht die zij en…

Boek van de week archief

5-oktober-2022 | Lees verder | Reageer!