Thriller of spannende roman?

28-januari-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

De Genius – Yvonne Fransen – Aspekt – 280 blz.

Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat ik twijfel of een boek een spannende roman of een thriller is? Ook bij het tweede boek van Yvonne Franssen is dat zo. De spanning is goed opgebouwd in dit boek. De hoofdpersoon Natasha heeft een vervelende jeugd achter de rug en hoopt in het nieuwe dorp een fijnere tijd te krijgen maar helaas…

De thuissituatie is ook niet optimaal met een depressieve moeder en een vader die het altijd druk heeft met zijn restaurant. Dan lijkt het allemaal beter te gaan, maar haar nieuwe vriend wordt vermoord en haar vader wordt ernstig ziek en overlijdt! Dat zet echter alles op zijn kop, mede door een brief die ze ontvangt.
Natasha raakt op drift en weet niet meer wat ze moet doen en allerlei zekerheden zijn weg!

Dit tweede boek van Yvonne Franssen zit solide in elkaar en de tussenstukjes van de “kwade genius” zitten goed tussen de verhaallijnen in. Het spannende eraan is, dat je niet weet wie er aan het woord is. Het kunnen steeds wisselende personen zijn en de spanning blijft er dus goed in.
Een boek waarin je blijft lezen, maar dat eerder een psychologische thriller dan een literaire thriller is!

Wim Krings

Pin It

2 Reacties

  • Ik vond en vind het een mooi, leuk en spannend boek, je wilt weten wie de persoon is die haar in de gaten houdt en als je het eindelijk weet, dan …………………… Yvonne laat het volgende boek maar komen, ik lees het.

  • Belangrijk is dat het spannend is !
    Mooie recensie ..

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Groene vingers

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek van Kolletje & Dirk