Toegankelijk YA-meidenboek – deel 4

23-april-2016 | Categorie: Fantasy & Science Fiction, Young Adult

Finale – Becca Fitzpatrick – Vertaling: Elsbeth Witt – Moon – 398 blz.

finaleBecca Fitzpatrick (1979) is de Amerikaanse schrijfster van de vierdelige Hush, hush-serie. Finale is het laatste boek in de reeks.

Hush, hush gaat over Nora Grey, een verstandig meisje, die de grote fout maakt om verliefd te worden op Patch. Patch heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende wereld als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef worden gesteld?

Crescendo Patch is Nora’s eerste liefde, haar grote liefde én haar beschermengel. Kan het echt zo zijn dat Patch, de jongen waar ze zo van houdt, haar vader vermoord kan hebben?

In Stilte wordt Nora wakker op een kerkhof. Ze kan zich echter niets van de afgelopen vijf maanden herinneren. Maar dan beginnen de visioenen van engelenvleugels en hoort ze stemmen in haar hoofd. Alsof het allemaal nog niet verwarrend genoeg is, ontmoet Nora ook nog een zeer aantrekkelijke jongen.

Finale: Nora en Patch denken dat ze al hun problemen hebben overwonnen nu Hank van het toneel is verdwenen. Maar nu Nora plotseling leider van de Nephilim is, wordt ze geacht af te maken wat Hank begonnen is: het vernietigen van de gevallen engelen. En dus ook Patch. Samen bedenken zij een plan om de strijd tussen de gevallen engelen en de Nephilim voorgoed te beëindigen en hun liefde te behouden. Maar wanneer Nora verslaafd raakt aan een duivelse kracht lijkt het plan gedoemd te mislukken…

De boekenserie van Fitzpatrick heeft eigenlijk twee belangrijke boodschappen: liefde overwint alles, en de lijn tussen goed en kwaad is erg dun. Niemand is helemaal goed en niemand is helemaal slecht. Zelfs tussen de aardengelen, die de macht hebben, zitten rotte appels. Waar Patch en Nora eerst samen achter de gevallen engelen (Patch’s groep), leren ze in Finale dat de Nephilim (Nora’s leger) op hun manier aan de goede kant staan. Toch ontstaat er een oorlog. Voor wie moeten ze strijden?

Patch is Nora’s grote liefde, maar ook de definitie van een fout vriendje. Hij is bezitterig, jaloers en overheersend, maar Nora houdt van hem met alles wat ze in zich heeft. Veel keuze heeft Nora ook niet. Patch hij is slechts één van de vele bad boys in de Hush, hush-boeken. Schrijfster Fitzpatrick houdt zelf duidelijk van de mysterie en de kracht die er rond zulke jongens hangt. En waarschijnlijk is menig tienermeisje het volledig met haar eens. Finale en de eerste delen hebben een beetje een Twilight-sfeertje, maar dan met engelen en Nephilim in plaats van vampiers en weerwolven. De fans van beide series houden wel van een beetje gevaarlijke mannen…

Wat goed is aan Finale, is de subtiel geschreven overgang van wie goed is en wie slecht is. Nora en Patch veranderen langzaam van mening. Er zit een zekere ontwikkeling in. Daarbij is het boek met een sneltreinvaart geschreven. Het is een verhaal dat makkelijk leest en heerlijk ontspannend is voor de jonge lezers. De Hush,hush-serie een leuke boekenreeks voor tienermeiden die ’s avonds nog even willen lezen voor het slapen gaan. Het is voer voor mooie zwijmelmomenten en spannende dromen.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek