Verzameling opa-en-oma-verhalen

1-september-2016 | Categorie: Voorleesboek

Overal opa’s en oma’s: twintig gedichten en verhalen – Liliana Erasmus & Jeroen Hoogerwerf – Illustraties van Mariëlla van de Beek – Levendig – 48 blz.

OveralHier, daar en overal zijn opa’s en oma’s. De verhalen en gedichten komen uit alle windrichtingen. Ze kunnen wat Arubaans temperament hebben, geschreven door Liliana, en ook wat Hollandse nuchterheid, geschreven door Jeroen. Soms zijn de verhalen geïnspireerd op eigen herinnering en soms op verhalen, legenden en sprookjes uit vergeten tijden.

Verrassend of voor de hand liggend, lichtvoetig of zwaar, humoristisch en toch leuk, de verhalen en gedichten in Overal opa’s en oma’s hebben wat te vertellen en nodigen uit om aan kinderen en kleinkinderen voor te lezen.

Overal opa’s en oma’s is een bonte verzameling korte verhalen van ongeveer 1 à 2 bladzijden lang. De verhalen zijn allemaal anders, en komen van over de hele wereld. Maar allemaal hebben ze hetzelfde thema: opa’s en oma’s. De moraal is dat je respect moet hebben voor ouderen. Ze hebben veel kennis en levenservaring, en hebben altijd wel een mooi verhaal om te vertellen. Geniet van je grootouders zolang ze er nog zijn, het is voorbij voor je het weet.

Overal opa’s en oma’s is een mooi voorleesboek, waarbij ieder verhaal is opgeleukt met een vrolijke, (bijna) pagina vullende tekening van Mariëlla van de Beek. Dus beste opa’s en oma’s, ga vooral lekker met uw kleinkind op de bank zitten en geniet samen van dit prachtige boek.

Felice Beekhuis

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Een licht boek over kanker

Categorie: Boek van de week, Columns & Korte verhalen, Mens & Maatschappij

Bijna iedereen heeft kanker – Saskia Maaskant – Davidsfonds – 271 blz. Saskia Maaskant debuteerde in 2011 met de jeugdroman De verteller van Beorga. Deze en de twee volgende jeugdromans werden bekroond met verschillende…

Boek van de week archief

6-januari-2023 | Lees verder | Reageer!