Vrouwen aan de macht?

7-juni-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Het Amazoneverbond – Ad van de Lisdonk – De Crime Compagnie – 420 blz.

Het AmazoneverbondIn het begin moest ik wel wennen aan het boek: Spannende elementen afgewisseld met allerlei verhandelingen over de verschillen tussen man en vrouw! Het evenwicht was er op een gegeven moment wel en toen was het een prettige afwisseling.
Het Amazoneverbond begint met een verdachte dood van de gedoodverfde winnaar van de komende verkiezingen, Claire van Ruysdael: m.a.w. de toekomstige minister-president en die zou dan een vrouw worden. Inspecteur John Engles ruikt onraad en wil haar dood verder onderzoeken, maar moet verplicht zijn overuren opnemen omdat zijn vrouwelijke meerdere denkt dat hij spoken ziet en overwerkt is.

Zijn privéleven komt zo wel op orde en via collega Laura blijft hij op de hoogte en doet hij informeel onderzoek. Tussen hem en Laura bloeit ook nog iets moois op en dan denk je… het zal zijn gangetje wel gaan, maar dan komt het Amazoneverbond echt om de hoek kijken. In de tweede helft van het boek komt er veel vaart in het verhaal en wordt er een verbitterde strijd tussen het Amazoneverbond en de anderen rondom John en Laura uitgevochten. Het is dan ook verrassend om te zien uit welke hoek de vijand komt!

Spannend tot de laatste bladzijde met steeds weer onverwachte wendingen. Al lezend merk je dat de verschillen tussen man en vrouw misschien toch niet zo groot zijn: als je leven in gevaar is, wil je vechten of je nu een man of een vrouw bent! Je wilt je huid zo duur mogelijk verkopen! Vrouwen zijn wel sterker dan menigeen denkt en mannen misschien wel wat minder sterk!

Wim Krings

Wil je dit boek aanschaffen? Klik dan hier!

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

Ontroerend en indrukwekkend

Categorie: Boek van de week, Roman

Beste mevrouw Eva – Valentijn de Heer – Uitgeverij Pluim – 190 blz. Wanneer Elias een broertje krijgt dat verstandelijk beperkt blijkt te zijn, wordt het er thuis niet leuker op. Zijn vader, die sowieso…

Boek van de week archief

20-september-2023 | Lees verder | Reageer!

Kolletje & Dirk – Koken toversokkensoep

Kolletje & Dirk – Het enige echte grote voorleesboek