Ik wijk voor niemand…nooit!

6-november-2013 | Categorie: Thrillers & Spanning

Glashard – Corine Hartman – Karakter uitgevers – 280 blz.

GlashardIn dit tweede deel van de Jessica Haider thrillers gaan we verder waar het eerste deel stopte. Rechercheur Jessica haalt niet voldoende genoegdoening uit haar werk. Ze besluit dan ook om zich aan te sluiten bij een geheim elitekorps, waar ook haar lief voor werkt. Eenmaal binnen de drempels van Saligia moet ze zichzelf bewijzen. Zonder coke, want dat is not-done. Jessica wordt voor de wolven gegooid en moet zich zien te redden. Keihard, niets ontziend. Als ze bewezen heeft dat ze kan overleven zonder hulp, mag ze het echte werk gaan doen.

Binnen no-time wordt ze beroepsmatig (van de kant van Saligia) de minnares van een diamantair. Ze moet uitzoeken waarom hij de weldoener is, die hij claimt te zijn. Jessica gaat letterlijk over lijken. Niets is te gek als het op recht doen aankomt. Ze wordt hevig geraakt door wat ze tegenkomt als ze met Bram Salomons meereist naar Zimbabwe. De dood van haar zoon Nick komt keihard naar voren, maar eens te meer beseft ze zich dat dit juist de reden is van haar deelname aan Saligia. Behalve dit super spannende deel van het verhaal, leven we ook mee met het dagelijkse bestaan van Jessica. De zorg om haar dementerende vader, de strijd met haar zus en de zorg om Marc, haar ex-man. Deze stukken verhaal geven even een adempauze, voor Corine je meesleurt naar het volgende stuk Saligia.

Het tweede deel van deze thriller, net zo bloedstollend, hard, scherp en snel als het eerste deel, is mogelijk nog spannender dan Bloedlijn. Maar ook zeer zeker wreder. Ik vind het knap dat Corine zo in de huid van haar hoofdpersoon heeft kunnen kruipen. De research moet enorm zijn geweest, want het hele verhaal past als een puzzel in elkaar. Respect, Corine! Met precisie omschrijft ze de moorden, die gepleegd worden. De achtergrond, de reden, het gevolg: alles is goed opgebouwd en begrijpelijk. Het boek leest snel, lekker en blijft absoluut boeien tot het eind. En dan wil je, uiteraard, meer!

Glashard leest makkelijker als je voor de tijd Bloedlijn hebt gelezen, maar het kan zelfstandig worden gelezen. Ik ben zeer benieuwd naar het volgende deel. Wat vloeit er bij Corine nog meer uit haar pen?

Kirstin Rozema

Pin It

Comments are closed.

Boek van de Week

De bloedige weg naar vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid

Categorie: Boek van de week, Geschiedenis, Non-fictie

De Franse Revolutie. 2 – Van Robespierre tot Napoleon – Johan Op de Beeck – 492 blz. – Horizon In dit tweede deel over de Franse Revolutie kruipt auteur Johan Op de Beeck terug in…

Boek van de week archief

6-februari-2023 | Lees verder | Reageer!